Mijn huis ligt onder aan een dijkje. De top van de dijk is het einde van mijn tuin. Een wandelpad neemt mensen mee daarlangs, langs die van de buren en naar de haven. Daar kunnen ze niet verder lopen want er is geen brug. Al die mensen die heen lopen, lopen ook weer terug.

Mijn tuin staat vol bloemen want een paar maanden geleden heb ik vijf grote pakken wild bloemenzaad Bloemenlosgelaten op mijn tuintje. Mijn droom was het laten groeien van een verrukkelijke weelde aan bloeiende planten. Ik had het volste vertrouwen in het resultaat.

Al die mensen die heen en weer lopen over ‘mijn’ dijkje staan stil en laven zich ook aan de bloemenpracht. De bewonderaars van mijn visie, mijn gedroomde tuin komen van alle windstreken.

Ik heb complimentjes ontvangen in een Chinese taal, Duits, Engels, Frans, een Afrikaanse taal, Amerikaans, Canadees (ja er is een verschil), en van nog veel meer landen.

Mijn hart gaat open als ik met liefde in mijn tuin werk. Ik praat met mijn bloemen, de bijen de hommels. Ik zie de mieren werken aan hun kudde luizen, ik knik bemoedigend naar de vogels die mijn tuin bezoeken. Ze zijn allemaal welkom.

Ik omarm mijn bloemen met liefde, en alle andere creatuurtjes die mijn tuin bezoeken. Ik omarm in gedachte alle creaturen op de aarde. Er is een plek voor ons allemaal waar volop gegroeid en gebloeid kan worden totdat we ons volle potentieel hier bereikt hebben.

Soms is het voor ons gemakkelijk om net zo snel en vrolijk te bloeien als wilde planten maar soms gaat die groei niet gemakkelijk. Het bloeien is dan ogenschijnlijk uitgesteld. Het lijkt of alles dan stilstaat, ‘er gebeurd niets’, er is geen inspiratie, de ‘spirit’ is uit onze ontwikkeling. Problemen stapelen zich op. Een opening naar verder gaan, naar anders, wordt niet gezien.

Het helpt dan om te praten tegen Moeder natuur, met Moeder aarde, met familie en vrienden. Het helpt zo om inzicht te krijgen. Hoop op een betere wereld of een betere persoonlijke omstandigheid worden reuze geholpen als er ook vertrouwen is in het proces waar doorheen gegaan moet worden. Deze verschaffen een lichtpuntje… en vanaf dat puntje groeien we allemaal weer verder. Groeien naar beter, anders, dieper, breder, wijder, stralend en met de wortels stevig in de grond.

Heb jij behoefte aan een gesprek over je persoonlijke situatie of je zorgen om de toestand van de wereld? Wil je een antwoord op je vragen? Neem contact op voor een Practical Channel sessie in Enkhuizen of via Skype.

Karin
Enkhuizen –  www.avalon.co.nl

Save

Save

Save

Save

Save

Save