HartIk luister diep in m’n hart om te horen wat het me vertelt. Het is een stem die niet altijd makkelijk is te ontwaren. ‘Innerlijk horen’ kan geleerd worden, oefening baart kunst.  Het vermogen om echt naar dat hart te luisteren betekent niet dat mijn leven zonder moeilijkheden verloopt. Maar het geeft me vaak een gevoel van diepe vrede omdat ik mijn eigen waarheid hoor.

Met die waarheid komt ook verantwoordelijkheid; ik neem actie vanuit mijn waar-zijn. Als je eenmaal je waarheid weet, is er geen weg terug. Je kan je waarheid niet ont-weten. Nu reik ik vanuit het weten in m’n hart naar de wereld buiten mij: hoe leg ik een link van mijn waarheid, mijn liefde naar de levens van de mensen om me heen. Zal mijn waarheid mijn geliefden hinderen of helpen? Vanuit die wetenschap ga ik weer terug naar binnen en maak ik mijn keuzes, neem ik mijn beslissingen, uit liefde voor mijn eigen waarheid.

Dit is geen egoïstische handeling. Ik heb alles in consideratie genomen en nu ben ik eraan toe te handelen. Het is heel goed mogelijk dat mijn beslissing, genomen vanuit mijn waarheid ook anderen helpt de stem van hun eigen hart te vinden.

Cirkels. Er zijn altijd weer cirkels. Dat is het leven. Ik weet dat dit een proces is dat nooit stopt. We zullen blijven leren. Mensen zullen verwond worden, vergissingen zullen worden gemaakt, het hart niet altijd gehoord of begrepen. Dat is het leven ook.
– Karin Schlüter
www.avalon.co.nl

Save

Save

Save

Save

Save

Save