Ik loop graag. Ik doe mijn best om zeker één uur per dag de straat, het park of het strandje op te gaan. Vorige week ging ik later in de middag – het was een uur of vier – na een dag dat ik had ingepland om hard te werken.Daily Awareness Programme

Ik had een Practical Channel sessie in mijn agenda staan. Ik zou gaan schrijven, wat strijken en de bovenverdieping stofzuigen.

Na de vrolijke PC sessie heb ik niets gedaan van wat ik me had voorgenomen. Oh ja, boodschappen die had ik nog gedaan. Verder werd het een dag van inertie en gelanterfanter. Uiteindelijk heb ik mezelf het huis uitgesleept en mijn voeten vonden de weg naar het park.

Terwijl ik liep begon ik me schuldig te voelen over deze verloren dag. Ik had zoveel te doen, zoveel te regelen ook. Wat was ik toch een raar mens. Druk, en dan bijna helemaal niets doen!

Een donker laantje wenkte. Tussen mijn drukke gedachten door merkte ik wel dat het een bijzonder laantje was. Het was er geheimzinnig vochtig, diep groen. De dalende zon scheen nèt door de bomentunnel. Maar door die zon kon ik de mensen die naar mij toeliepen niet zien. Ik hoorde af en toe een vrolijke lach of een vriendelijk woord: “goedemiddag”. Ik liep immers in het volle gouden licht van de zon.

Aan het eind van het laantje, rechts, stond het hek van de begraafplaats open. Ik woon nog niet zo heel lang in Enkhuizen en toen ik eenmaal binnen was besloot ik de graven van de mensen te zien die ik nooit gekend had. Ik wilde een verbinding maken met de geschiedenis van Enkhuizen.

Het was er zo vredig en zacht. De bomen mooi, de vogels zongen. En in mijn drukke hoofd werd het stil. Er was geen plaats meer voor constant zelfoordeel. Er was geen plek en tijd voor oordelen in het algemeen. Door deze plek kon ik mijn leven of tenminste deze dag in mijn leven relativeren.

Ik had dat relativeren nodig. Je eigen leven relativeren betekent niet dat je je moeilijkheden of tekortkomingen wegpraat. Relativatie geeft je even de tijd om een stap terug te nemen en te kijken naar waar je bent. Waar je werkelijk bent. En dat geeft rust. Dat schept ruimte in hoofd en hart. En die ruimte hebben we nodig om geïnspireerd te raken en het leven weer op te pakken.

In het Grote Plan der Dingen had ik een dag van lanterfanten nodig. Het gouden licht van de zon verwarmde mijn lijf ik voelde hoe het leefde. Mijn zwerftochtje over de begraafplaats maakte dat ik gelukkig ben met waar ik NU ben in mijn leven en daar hoorde een dag van bijna niets-doen ook bij. Tevreden liep ik weer naar huis, vol van ideeën waar ik een lijst van zou gaan maken. Deze blog stond als eerste op die lijst. Nu de rest afwerken.

Wil jij geïnspireerd raken door je eigen leven, je dromen en je -oude- plannen? Heb je een gesprek nodig om je zelf oordelende stem te verzachten? Weet je niet meer wat lanterfanten is en hoe je dat doet? 🙂 Schrijf me een email hier en regel een Practical Channel sessie met mij. Dan maken we samen een begin om je leven op of even naast de rails zetten!

Karin
www.avalon.co.nl – Avalon in Holland – Enkhuizen.

Save

Save

Save