WaterDe ruimte is warm en kleurrijk, rode aardetinten zijn overal.  Ik spreek zittend in een cirkel tussen vele mensen. Ik praat over water. Over het belang van schoon, helder, gezond water natuurlijk, maar ook over de spirituele gezondheid en waarde van water.

Ik spreek daar vanuit mijn ervaring als trustee van de Chalice Well. Als ik mezelf hoor praten zie ik mezelf buiten de cirkel staan. Ik roep woordenloos naar mezelf: “Praat over de waterwegen in Nederland, je rol in de Chalice Well is afgesloten”. Dan spreek ik over de waterwegen in Nederland vanuit mijn ervaring met die genezende bron in Glastonbury.

De sfeer veranderd in de ruimte, het is er nog drukker, warmer. Alhoewel het thema ‘Water’ is op deze bijeenkomst, lijkt het wel of we diep in de aarde zitten in een grot vol met rode en gele okers. De kleuren worden intenser. Er is geen kleur met een water associatie te ontdekken.

Ik vermoed dat wij mensen het water element vormen. Ik stel voor om de waterwegen van Nederland te gaan onderzoeken, bronnen zoeken, begrijpen en waar nodig op te schonen. We organiseren ons. We voelen ons sterk. Ons spirituele bewustzijn groeit, samen met dat van het water. (Droom, 3 november 2016.)

Ik ken verschillende mensen in Nederland die met dit werk bezig zijn, er zijn boeken over geschreven, Facebook pagina’s gemaakt. Ik denk dat het tijd is voor mij om me weer onder te dompelen in het Nederlandse water. Ik ga het diepe in…

– Karin Schlüter
www.avalon.co.nl

 

Save

Save

Save

Save