ReflectieHoe zie je jezelf? Het is facinerend om daarbij stil te staan.

Toen ik in Glastonbury woonde maakte ik deel uit van The Soul Club. We waren met drie vrouwen. We voelden ons sterk verbonden met elkaar en bespraken Het Leven wanneer we samen kwamen. Meestal kwamen we met elkaar in contact als we allen onze telepatische vraag om contact gehoord hadden. We zagen elkaar misschien ééns in de zes weken en als het leven heel spannend was, wat vaker.

Op een zomerse zondagmiddag kwamen we op het onderwerp: hoe zien we onszelf en hoe zien anderen ons? Weten we werkelijk wat voor een impact we maken met onze aanwezigheid in een gemeenschap? Wat gebeurd er met mensen zodra wij een kamer binnen stappen? Hoe stappen we een ruimte binnen? Zou de wereld veranderen als we werkelijk zien welke invloed we echt hebben door ons doen en laten?

Dit deelde ik met mijn Soul vriendinnen: Ik heb het gevoel dat ik schuchter een kamer vol met mensen binnenstap, zeker als ik het merendeel van de mensen niet ken. Ik duik graag naar een zijkant van de kamer waar de hapjes en drankjes staan en dan neem ik snel een glas wijn. Ik ga daarna snel naar een stel mensen toe die ik ken en probeer een praatje aan te knopen.

Ik neem aan (en ook uit gesprekken gevoerd met anderen hierover) dat de meeste mensen zich zo gedragen als ze min of meer onbekend terrein binnenstappen. Maar nu komt de observatie van mijn twee Soul Clubbers:

“Ze zien een bewust mens de ruimte binnenstappen, de energie is bijna tastbaar, mensen kijken op als ze langsloopt, ogen volgen haar als ze naar mensen toestapt. Ze is elegant en heeft flair; dit is een vrouw die weet wat ze wil!”

Ik viel bijna van mijn stoel toen ik dit hoorde! Onze gezamenlijke observaties en hoe we ons werkelijk voelden (mijn observaties van de anderen verschilden niet veel van wat zij mij vertelden), deden ons beseffen dat we een ingesleten manier van denken hadden over onszelf. Drie vrouwen met een gezamenlijke leeftijd van ongeveer 185 jaar, en we voelden ons, ondanks rijke levenservaringen (wie niet), nog vaak als schuwe pubers.

Onze ervaring met elkaar op die zomerse zondagmiddag heeft een impact gehad op ons leven. We hebben als Soul Club vrienden toen de beslissing genomen om met die inzichten bewust de wereld in te trekken, bewuster onze stappen zettend, bewuster communicerend met de mensen, dieren, de aarde, het zichtbare en ongeziene – maar wel voelbare – om ons heen.

Hoe voel jij je als je een ruimte vol met mensen binnen stapt? Laat me je verhaal lezen! Of wil jij jezelf ook zien op een verrassende manier, maak dan een afspraak voor een Practical Channeling (ook per Skype) met Karin.

karin

Save